Niet Vergeten

Wat neemt u mee op uw zeilvakantie?

Hier vindt u enkele checklijsten om er voor te zorgen dat u straks niets vergeten bent om mee te nemen, of om er voor te zorgen dat u niet te veel meesjouwt aan spullen die u niet nodig zult hebben tijdens uw zeilvakantie. Deze lijsten kunt u downloaden, uitprinten en dan afvinken wat u reeds heeft ingepakt. Ook handig om de afgevinkte lijst mee op vakantie te nemen en weer te gebruiken bij het inpakken aan het einde van uw vakantie. Dan neemt u weer mee naar huis wat u meegenomen heeft. Wij hebben de checklijstjes onderverdeeld in drie categorieën, te weten een checklijstje voor uw persoonlijke zaken, (zoals kleding, financiële zaken, enzovoorts), zaken die verdeeld kunnen worden onder de deelnemers, omdat niet iedereen een dergelijke item mee hoeft te nemen, en tenslotte enkele boodschappen die alvast in Nederland ingekocht kunnen worden, omdat ze waarschijnlijk moeilijker in het buitenland verkrijgbaar zullen zijn. Ook deze ingekochte zaken kunt u onder elkaar verdelen. Let wel: alle items op deze checklijsten zijn NIET verplicht om ze mee nemen. U kunt er in wegstrepen wat u voor zichzelf niet van toepassing vindt.
zakenkaartje

 

Om nog even aan te denken:

Bijna iedere luchtvaartmaatschappij stelt een maximum aantal kilo’s vast dat u mee mag nemen in het bagageruim van het vliegtuig. Het is verstandig om thuis alvast uw ingepakte koffer te wegen, zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan. In uw handbagage, dus de bagage die u meeneemt het vliegtuig in, mogen geen toiletartikelen, vloeistoffen of scherpe voorwerpen zitten, anders moet u die ter plaatse achter laten. Deze kunnen wel in uw koffer mee die in de ruimbagage verdwijnt.

Gebruik als het even kan geen harde koffers om uw bagage in mee te nemen, omdat deze koffers aan boord moeilijk zijn op te bergen. Een flexibele tas of backpackerstas is veel gemakkelijker in een kleine kastje weg te frommelen.

 

Download hier de Checklist persoonlijke zaken:   Klikt u op: mee-te-nemen-spullen-persoonlijke

 

Download hier de Checklist gedeelde zaken:    Klikt u op: mee te nemen te verdelen onder deelnemers

 

Download hier de Checklist boodschappen die u alvast kunt doen:   Klik op:  mee te nemen boodschappen

 

Niet noodzakelijke kostbaarheden kunt u beter thuis laten.